Matrigma Tests på Dansk

Skal du tage en Matrigma logisk test, og vil du gerne forberede dig bedst muligt?

Lær mere om testen, og hvordan du kan træne, så du får en høj score i Matrigma test.

OM MATRIGMA TESTS

Hvad er en Matrigma-test?

Matrigma-testen er udviklet af det svenske firma, Assessio, og er en færdighedstest, der kan bruges til at teste den generelle mentale evne (GMA). Matrigma-testene findes i to versioner: Klassisk og adaptiv. Alle testspørgsmål følger det samme mønster, men med forskellig logik.

Hvilken slags spørgsmål kan man forvente?

Der en kun én slags spørgsmål i Matrigma-testen, nemlig logiske matrix-figurer med et 3×3 gittermønster. Hovedfiguren indeholder forskellige objekter, der er placeret på de respektive positioner i gitteret, med en bestemt logik. Der er mellem fire og seks svarmuligheder, hvor kun én er korrekt.

Hvert spørgsmål kommer med et 3×3 gitter. I de enkelte felter findes figurer, der følger en bestemt logik. Man ser oftest på logiske sekvenser i matrixens rækker og kolonner først. Det er dog vigtigt også at holde øje med diagonalerne.

LOGISKE SEKVENSER I MATRIGMA TESTS

Hvad du skal være særligt opmærksom på:

 • Ændrede farver på enkelte eller alle figurerne
 • Ændring i antallet af figurer
 • Rotation eller ændret placering af figurerne
 • Refleksion eller drejning af figurerne
 • Spejling eller symmetri af figurerne

Køb adgang til Matrigma træningstest

10 x forskellige testsæt
Matrigma Klassisk & Adaptiv
141 testspørgsmål
Samtlige testsæt er på dansk
Uddybende feedback til hvert spørgsmål.
Adgangen til alle testene er gyldig i 90 dage.
Træn og bliv bedre til Matrigma Tests

Tilgængelige testsprog

Både den adaptive og den klassiske Matrigma-test kan gennemføres på en lang række forskellige sprog. Du vælger selv, hvilket sprog du ønsker at tage prøven på. Det anbefales at øve sig på sit modersmål, som sandsynligvis er dansk for dig. Hos Test The Talent er alle vores tests på dansk.

Matrigma testversioner

Indtil begyndelsen af 2020, var der kun én version af Matrigma Tests – den klassiske version.
Den nye, mere komplekse version, kaldet adaptiv Matrigma Test, adskiller sig ved at testen konstant tilpasses efter dine svar.

Den adaptive version er den samme som den klassiske Matrigma-testversion med hensyn til spørgsmålsbanken. Den adskiller sig, i forhold til hvilke spørgsmål du egentligt stilles, baseret på dine svar. Hos Test The Talent kan du forberede dig på begge testversioner.

Klassisk Matrigma-test

I denne version har du 40 minutter til at besvare 35 testspørgsmål. Sværhedsgraden stiger løbende, som du besvarer spørgsmålene.

Adaptiv Matrigma-test

Det særlige ved den adaptive testversion er, at du kun har 12 minutter til at besvare så mange spørgsmål som muligt. Jo flere rigtige, jo bedre. Du har dog højst 60 sekunder pr. spørgsmål. Spørgsmålenes sværhedsgrad afhænger af din præstation i det foregående spørgsmål. Hvis du svarer rigtigt på et spørgsmål, stiger sværhedsgraden af de næste spørgsmål. Men hvis du svarer forkert på et spørgsmål, vil det næste spørgsmål være lidt lettere. Det adaptive testsystem tilpasses individuelt til kandidaten og udelukker automatisk spørgsmål, der er unødigt lette eller for svære for kandidaten, da kandidatens maksimale præstation evalueres og tilpasses gennem hele testen.

Klassisk MatrigmaAdaptiv Matrigma
Antal Spørgmål35 spørgsmål Så mange, som du kan nå
Tidsgrænse40 minutter 12 minutter
SværhedsgradForudbestemt stigning i sværhedsgradSværhedsgraden er baseret på din præstation i det foregående spørgsmål.

Resultater og fortolkning

Når du som kandidat har taget en Matrigma-test, får du straks at vide, om du scorede under gennemsnittet, gennemsnitligt eller over gennemsnittet, så du ved, hvor du ligger, sammenlignet med andre. Dette gælder både den klassiske og den adaptive version. Din forhåbentligt kommende arbejdsgiver, som du tager testen hos, modtager en detaljeret rapport, med en grafisk fremstilling, over din præstation.

Forstå dit resultat

En score på 7 eller derover anses for at være en meget god præstation. Din score angiver ikke antallet af spørgsmål, der er løst korrekt, men er blot en indikator til sammenligning, hvor sværhedsgraden af spørgsmålene også inkluderes. Omkring 16% af testudøverne får en score på 7-10, hvor størstedelen, 68% af testudøverne, får en score på 3-6, hvilket er gennemsnitligt, og de resterende 16% får en lav score på under 2 og er dermed under gennemsnittet.

Hvordan bruger virksomhederne resultatet?

Matrigma-testen bruges af arbejdsgivere, til at få et indtryk af potentielle jobansøgeres evne til at løse komplekse opgaver. En høj score i en af testversionerne viser, at den potentielle kandidat har evnen til at lære nyt indhold nemt. Desuden anses kandidater, der har bestået testen med en høj score, for at være mere effektive, kreative og fleksible i forhold til at håndtere udfordringer. Så disse kandidater har større succes i stillinger, der involverer komplekse opgaver, end andre kandidater, der scorer lavere.

Hvorfor bør du øve dig til din Matrigma-test?

 • En ansøgningsproces er altid forbundet med konkurrence. En grundig forberedelse til testen kan derfor gøre forskellen mellem at gå videre i processen eller ej.
 • Hvis du øver dig på Matrigma-testspørgsmålene på forhånd og forstår, hvordan de er opbygget, sparer du meget tid, hvilket igen vil sikre, at du kan besvare flere spørgsmål og dermed opnå et bedre resultat.
 • Nogle af Matrigma spørgmålene er meget komplekse og kan, ved første øjekast, virke meget forvirrende og håbløse, hvilket igen gør løsningsprocessen langsommere. Så lær i det foregående, hvordan du håndterer sådanne situationer.
 • Ved at gentage og øve dig ofte vil du blive fortrolig med spørgsmålene. Det vil sikre, at du tager den rigtige prøve med større selvtillid.
 • Test The Talent indeholder også en vejledning, der detaljeret afslører mulige løsninger og strukturer for typiske Matrigma-spørgsmål. Når du først har forstået, hvordan du løser Matrigma-spørgsmål, bliver det meget nemmere for dig at klare dig godt i testen.

Om Test The Talent

Test the Talent er en dansk jobtest træningsportal
Vores tests udviklet til at træne inden jobtesten
Du får uddybende feedback til hvert enkelt spørgsmål.
De bedste betingelser for at blive bedre
Test the Talents kunder forbedrer sig i gennemsnit 76%

 • Øvelsestests i høj kvalitet

  Brug Test The Talent og få den bedst mulige forberedelse til din jobtest

 • Få et langt bedre resultat

  I gennemsnit forbedrer brugerne af Test The Talent sig med 76 %

 • Få jobbet

  Med et struktureret testforløb kommer du et skridt nærmere drømmejobbet

Sådan får du en høj score i Matrigma tests

 1. Træn så meget, du kan, på øvelsestests inden den rigtige test.
 2. Du vælger selv, hvilket sprog du ønsker testen på. Vælg dansk, såfremt dette er dit modersmål.
 3. Vær så skarp og klar i hovedet, du kan, når du tager den rigtige test og vælg det tidspunkt på dagen, hvor du performer bedst.
 4. Sørg for at sidde helt uforstyrret og sæt din telefon på lydløs.
 5. Varm op med en prøvetest lige inden den rigtige test.

Køb adgang til Matrigma træningstest

10 x forskellige testsæt
Matrigma Klassisk & Adaptiv
141 testspørgsmål
Samtlige testsæt er på dansk
Uddybende feedback til hvert spørgsmål.
Adgangen til alle testene er gyldig i 90 dage.
Træn og bliv bedre til en Matrigma Test

HUSK, at vi giver dig pengene tilbage, hvis ikke du er fuldt ud tilfreds med Test The Talents betalte tests!

Prøv en gratis Matrigma Test

 • 5 logiske opgaver på tid
 • Du har kun 6 minutter til at gennemføre testen
 • Sværhedsgraden er i den lettere ende af skalaen
 • Du får dit resultat lige efter testen
© Copyright 2023 - Test The Talent - Disclaimer