Matrigma Tests på Dansk

Skal du tage en Matrigma logisk test , og vil du gerne forberede dig bedst muligt?

Lær mere om testen, hvordan du kan træne og få en høj score i Matrigma test.

OM MATRIGMA TESTS

Hvad er en Matrigma-test?

Matrigma-testen er udviklet af det svenske firma Assessio og er en færdighedstest, der kan bruges til at teste den generelle mentale evne (GMA). Matrigma-testene findes i to versioner: Klassisk og adaptiv  Alle testspørgsmål følger det samme mønster, men med forskellig logik.

Hvilken slags spørgsmål kan man forvente?

Der en kun en type spørgsmål i Matrigma, det er logiske matrix figurer med et 3×3 gittermønster. Hovedfiguren indeholder forskellige objekter, der er placeret på de respektive positioner i gitteret med en bestemt logik. Der er fire-seks svarmuligheder, hvor kun ét er korrekt.

Hvert spørgsmål indeholder et 3×3 felter, indholdene figurer  der følger en bestemt logik, oftest ser man på logiske sekvenser i matrixens rækker og kolonner først. Det er dog vigtigt også at holde øje med diagonalerne.

LOGISKE SEKVENSER I MATRIGMA TESTS

Hvad du skal være særligt opmærksom på:

 • Ændrede farver på enkelte eller alle objekter
 • Ændring i antallet af genstande
 • Rotation eller ændret placering af genstandene
 • Refleksion eller drejning af genstande
 • Spejling eller symmetri af genstandene

Køb adgang til Matrigma træningstest

10 x forskellige test-sæt
Matrigma Classic & Adaptive
141 testspørgsmål
Samtlige test-sæt er på dansk
Uddybende feedback på dit resultat.
Adgangen til alle testene er gyldig i 90 dage.
Træn og bliv bedre til en Matrigma Test

Matrigma tilgængelige sprog

Både den adaptive og den klassiske Matrigma-test kan gennemføres på en lang række forskellige sprog. Du vælger selv hvilket sprog du ønsker at tage prøven på. Det er tilrådeligt at øve sig på sit modersmål, som sandsynligvis er dansk for dig . Hos Test The Talent er alle vores tests på dansk.

Matrigma testversioner

Indtil begyndelsen af 2020 var der kun én version af Matrigma Test – den klassiske version.
Den nye, mere komplekse version, kaldet adaptiv Matrigma Test adskiller sig ved at testen hele tiden tilpasses efter dine svar.

Den adaptive version er den samme som den klassiske Matrigma-testversion med hensyn til spørgsmålene, punkter. Hos Test The Talent kan du forberede dig på begge testversioner.

Klassisk Matrigma-test

I denne version har du 40 minutter til at løse 35 testspørgsmål. Sværhedsgraden stiger løbende fra spørgmål 1 som er i den lettere ende, til spørgmål 35 som er sværere.

Adaptiv Matrigma-test

Det særlige ved den adaptive testversion er, at du kun har 12 minutter til at besvare så mange spørgsmål som muligt. Jo flere rigtige, jo bedre. Du har dog højst 60 sekunder pr. spørgsmål. Spørgsmålenes sværhedsgrad afhænger af din præstation i det foregående spørgsmål. Hvis du svarer rigtigt på et spørgsmål, stiger sværhedsgraden af de næste spørgsmål. Men hvis du svarer forkert på et spørgsmål, vil det næste spørgsmål være lidt lettere. Det adaptive testsystem tilpasses individuelt til kandidaten og udelukker automatisk spørgsmål, der er unødigt lette eller for svære for kandidaten, da kandidatens maksimale præstation evalueres og tilpasses gennem hele testen.

Klassisk MatrigmaAdaptiv Matrigma
Antal Spørgmål35 spørgsmål Så mange som du kan nå
Tidsgrænse40 minutter 12 minutter
SværhedsgradForudbestemt stigning i sværhedsgradSværhedsgraden er baseret på din præstation i det foregående spørgsmål.

Resultater og fortolkning

Når du som kandidat har taget en Matrigma-test får du med dets samme at vide om du scorede under gennemsnittet, gennemsnitligt eller over gennemsnittet, hvilket giver dig en indikation af, hvor godt du klarede dig. Dette er det samme for både den klassiske og den adaptive version. Din måske kommende arbejdsgiver, som du tager testen for, modtager en detaljeret rapport med en grafisk fremstilling af din præstation. Det ser således ud.

Forstå dit resultat (Normalfordeling)

En score på 7 eller højere anses for at være en meget god præstation (tallene angiver ikke antallet af spørgsmål, der er løst korrekt, men er blot en indikator til sammenligning). Så 16 % får en score på 7-10, de fleste (68 %) får en score på 3-6, hvilket er gennemsnitligt, og de resterende 16 % får en lav score, hvilket er under gennemsnittet (score under 2).

Hvordan bruger virksomhederne resultatet

Matrigma-testen bruges af arbejdsgivere til at få et indtryk af potentielle jobansøgere og til at se, hvor godt de kan løse komplekse opgaver. En høj score i en af testversionerne viser, at den potentielle kandidat har evnen til at lære nyt indhold nemt. Desuden anses de, der har bestået en test, for at være mere effektive, kreative og fleksible i forhold til at håndtere udfordringer. Så disse kandidater have større succes i stillinger, der kræver komplekse opgaver, end andre kandidater, der scorer lavere.

Hvorfor bør du øve dig til din Matrigma-test

 • En ansøgningsproces er altid forbundet med konkurrence. En grundig forberedelse til testen kan derfor gøre forskellen mellem at få videre i processen eller ej.
 • Hvis du øver dig på Matrigma-testspørgsmålene på forhånd og forstår, hvordan de er opbygget, sparer du meget tid, hvilket igen vil sikre, at du kan besvare flere spørgsmål og dermed opnå et bedre resultat.
 • Nogle af Matrigma spørgmålene er meget komplekse og kan ved første øjekast virke meget forvirrende og håbløse, hvilket igen gør løsningsprocessen langsommere. Så lær i det foregående, hvordan du håndterer sådanne situationer.
 • Ved at gentage og øve dig ofte vil du blive fortrolig med spørgsmålene. Det vil sikre, at du tager den rigtige prøve med større selvtillid.
 • Test The Talent indeholder også en vejledning, der detaljeret afslører mulige løsninger og strukturer for typiske Matrigma-spørgsmål. Når du først har forstået, hvordan du løser Matrigma-spørgsmål, bliver det meget nemmere for dig

Om Test The Talent

Test the Talent er en dansk jobtest træningsportal
Vores tests ud udviklet til at træne inden jobtesten
Du får uddybende feedback på hvert enkelt spørgsmål.
De bedste betingelser for at blive bedre
Test the Talents kunder forbedre sig gns. 76%

 • Øvelsestests i høj kvalitet

  Brug Test The Talent og få den bedst mulige forberedelse til din jobtest

 • Få et langt bedre resultat

  I gennemsnit forbedrer brugerne af Test The Talent sig med 76 % ift de der ikke har trænet

 • Få jobbet

  Med et struktureret testforløb kommer du et skridt nærmere drømmejobbet

Sådan får du en høj score i Matrigma tests

 1. Træn så meget du kan på øvelsesteste inden den rigtige test
 2. Du vælger selv hvilket sprog du ønsker testen på. Vælg Dansk, såfremt dette er dit modersmål.
 3. Vær så skarp og klar i hovedet du kan når du tager den rigtig test, vælg det tidspunkt på dagen hvor du performer bedst.
 4. Sørg for at sidde helt uforstyrret og sæt din telefon på lydløs / flymode. 
 5. Træn / varm op lige inden den rigtig test.

Køb adgang til Matrigma træningstest

10 x forskellige test-sæt
Matrigma Classic & Adaptive
141 testspørgsmål
Samtlige test-sæt er på dansk
Uddybende feedback på dit resultat.
Adgangen til alle testene er gyldig i 90 dage.
Træn og bliv bedre til en Matrigma Test

HUSK, at vi giver dig pengene tilbage hvis du ikke ikke fuldt ud tilfreds med Test The Talents betalte tests!

Prøv gratis Matrigma Test

 • 5 logiske opgaver på tid
 • Du har kun 6 minutter til at gennemføre testen
 • Sværhedsgraden er i den lettere ende af skalaen
 • Du får dit resultat lige efter testen

© Copyright 2023 - Test The Talent - Disclaimer